Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyeti Hesaplaması 2019

Tavuk çiftliği kurulumu ve tavuk yetiştiriciliği için devlet destekli kredi çeşitleri ve geri ödemesiz krediler bulunuyor. KOSGEB tarafından sunulan kırsal alanlarda tarımsal kalkınmayı destekleme için sunulan çiftçi ve hayvancılık kredileri bulunuyor. KOSGEB girişimcilik kurslarına katılarak proje hazırlayan kişiler, devlet destekli hibe kredilerinden yararlanabilir.

KOSGEB İl Müdürlüklerine başvuru yapılarak faizsiz kredi ve hibe kredilerinden yararlanım sağlanabilir.

Tavuk Çiftliği Projesi

Tavuk çiftliği kurmak için çeşitli firmalar hizmet veriyor. Kurulacak olan tesisin kapasitesine göre, tüm teçhizat ve donanım belirlenerek tavuk çiftliği projesi maliyet hesaplaması yapılabilir. Tavuk çiftliği projesi, KOSGEB girişimcilik kurslarında eğitim alan ve sertifikasını alan kişilerin sunması gereken projelerdir.

Kümes hayvanları yetiştiriciliği, kaz ve tavuk yetiştiriciliği gibi başlıklarda proje hazırlanması ve tavuk çiftliği kurulum maliyet hesaplamasının projeyle birlikte sunulması gereklidir.

Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti

Arazi ölçümü yapılarak, kurulacak olan tesisin kapsamına göre zemin, alan değerlendirmesi yapılır. Keşif yapılarak çiftlik maliyet hesaplaması yapılabilir. Ancak firmaların sunduğu hizmetler dahilinde keşfe gerek olmadan da tavuk çiftliği maliyet hesaplaması, proje üzerinden yapılabilir.

Arazi yapısının çiftlik kurulumuna uygunluğu belirlenerek, tavuk çiftliği kurma maliyeti hesaplanır. KOSGEB tarafında, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bölgelerinde ve belirlenen pek çok ilde, tavuk çiftliği kredisi veriliyor.

Tavuk Çiftliği Kurmak

Kanatlı yetiştiriciliği için devlet teşvikleri ve faizsiz kredi seçenekleri, işletme veya tesisin kapasitesine göre veriliyor. 200 bin TL’ye kadar verilen devlet destekleri, KOSGEB, TKDK ve Tarım ve Orman Bakanlığı girişimleri ile veriliyor. Tavuk çiftliği kurmak için; salma tavukçuluk, hindi, kaz ördek gibi kümes hayvanı yetiştiriciliği gibi faaliyetler için proje hazırlanması gereklidir.

Minimum 500 adet tavuk alınarak, salma tavukçuluk veya yumurta tavukçuluğu yapılabilir. Bu proje ile 30 bin TL hibe desteği veriliyor. Başvurular ise Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü veya ilçe müdürlüklerinden yapılıyor.

Prefabrik Tavuk Kümesi Fiyatları

Devlet destekli hibe kredileri alabilmek için minimum 400 adet serbest sistem kaz, ördek hindi yetiştiriciliği projesi hazırlamak gereklidir. Prefabrik tavuk kümesi fiyatları, firmalara ve tesisin kapasitesine göre farklılık gösteriyor. Bölge ve şehirlere göre tavuk çiftliği kurulum maliyeti hesaplaması için firmalarla görüşme sağlayabilirsiniz.

Devlet destekli salma tavuk yetiştiriciliği kapsamında 15 bin kişiye 30 bin TL hibe desteği veriliyor.

Yumurta Tavukçuluğu Maliyeti

Özel firmaların sunduğu tavuk kümesi kurulumu ve çiftlik kurulumları tavuk sayısına göre belirleniyor. 500 tavukluk, 1000 ve 2000 tavukluk anahtar teslimli prefabrik kümesli yumurta çiftlikleri, kullanılan donanımlara göre hesaplanıyor. Yumurta tavukçuluğu maliyeti, ortalama 2000 tavukluk kapasiteye göre firmalar tarafından ortalama 200 bin TL olarak sunuluyor.

Sandaviç panel prefabrik kümes binasının özellikleri dahilinde; Pvc ısıcamlı açılır pencereler, ana giriş- çıkış kapısı, Hidrolikli tavuk çıkış kapısı, manuel plastik yemlik, otomatik suluk sistemi, aydınlatma tesisi, havalandırma fanı gibi donanımlar bulunuyor.

Tavuk sayısı ve tavuk türü, kişinin isteğine göre belirleniyor. Toplam maliyet, kurulum projesiyle kapasiteye göre belirleniyor.

1000 Tavukluk Kümes Maliyeti

Nakliye ve kurulum ücretleri dahil, galveniz gözlü folluk dizaynı ve prefabrik yapının tüm teçhizatıyla kümes maliyetleri hesaplanabilir. 1000 tavukluk kümes maliyeti ortalama 100- 150 bin TL civarındadır. Ancak firma ve markalara göre farklılık göstermekle birlikte 50 bin TL- 80 bin TL civarında da kurulum yaptırmak mümkündür.

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur

Devlet destekli kredilerden yararlanmak için, başvuru şartlarına uygunluk gereklidir. Her tavuk için en az 10 cm ayrılması şartıyla; doğrusal bir yemlik veya her tavuk için asgari 4 cm ayrılması şartıyla dairesel yemlik kullanılması gereklidir.

Çiftlikte her 7 tavuk için minimum 1 folluk kullanılması gereklidir. Grup folluk kullanımlarında; maksimum 120 tavuk için en az 1 m² folluk alanı uygulanması, tavuk çiftliği nasıl kurulur konusunda sunulan mevzuat kapsamlarındandır.

Tavuk Çiftliği Kuran Firmalar

Özel bankaların sunduğu tarım kredileri dahilinde, tavuk çiftliği kurulabilir. Salma tavukçuluk, hindi ve ördek çiftliği, bıldırcın yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, civciv alımı ve tavukçuluk için sunulan kredi türleri, genellikle uygun faizli kredi seçenekleri arasındadır.

Tavuk çiftliği kuran firmalar ile görüşme sağlayarak arazi keşfinin yapılması ve tavuk sayısına göre maliyet hesaplaması yapılabilir.

Yorum yapın