Düşük Sermaye İle Başlanabilecek Karlı İş Fikirleri

Girişimciliğin en önemli unsuru sermaye ve iş planıdır. Ancak her zaman yüksek sermayelere ihtiyaç yoktur. Düşük sermaye ile başlanabilecek ve kâr elde edilebilecek işler de vardır. Ortalama 10 Bin lira yahut daha aşağısı da yeterli olabilmektedir. Özellikle de perakende satış fikirleri düşük sermaye ile başlanabilecek ve zamanla büyük gelirler elde edilebilecek iş alanlarındandır. “Yaratıcı iş fikirleri elbette ki kişiyi zengin, toplumu mesut kılar.”

Düşük sermaye ile başlanabilecek iş alanlarının başında bilgi ağı (İnternet) geliyor. Fakat adeta ölümsüz iş diye nitelendirilebilecek farklı bir iş alanı var ki, küresel ve insanî açıdan çok daha büyük önem teşkil ediyor. Gıda ve temelindeki tarım, çok da mühim iş alanlarından birisidir. Elektrik veya sistemler gidince bilgi ağı ve platformlarla beraber bu alanlara bağlı iş alanları da kati terk niteliği taşır. Ancak açlık bâkidir. Dünya nüfusunun 7.6 Milyar dolayındaki insan kitlesi, gıdaya her daim ihtiyaç duyar. Gıda üretiminden, tedarik zincirine kadar muazzam bir sektör söz konusudur. Velhasılıkelam; gübre satışından çay ocağı açmaya kadar ciddi ve daimi gelir elde ettirecek işler vardır ve düşük sermayelerle başlamak mümkündür.

Geleceğin Yegâne İş Sahası; Bilgi Ağı

Kime sorulsa geleceğin iş alanının Bilgi Ağı yani İnternet âlemi olduğunu söyler. Ancak bu durum yalnızca buz dağının görünen kısmı olup, %1, belki de %2 oranındadır. Uzmanlar bu durumun yalnızca yaklaşan devin ayak sesleri olduğunu ifade ediyor. Bir şekilde bireysel, kurumsal veya ailevi olarak bilgi ağı âleminde yer edinmek geleceğin önemli adımlarından birisi olacaktır.

İş Fikri Tükenmezdir: Zaman Satılmalı!

Gaip bir ifade, karmaşık bir mantık gibi görünebilir. Bir temizlik firması açıldığında müşteri temizlik hizmeti talep eder. Ancak yetkili kişi, ona temizlik için kaybedeceği zamanı satmış olur. Araştırmacıların belirteçlerine göre 100 liralık hizmet, 100 liralık üründen daha fazla memnuniyet ve doyum sağlıyor. Çünkü artık insanlar zaman satın almak istiyor. Az sermaye, yüksek gelir getirecek bir işte en önemli unsur hız, zaman tasarrufu ve kalitedir.

Yardım Sever

İhtiyaçlar bitmek bilmezken, para kazanabilecek iş fikirleri de uzayıp gider. Ancak her yapılan işin karşılığı para ile mi ölçülür? Öyle ise hayatta kalma ve toplumu mutlu etmenin yolu ne? Para kazanmak, hedeflere ulaşıp başarı elde etmek haz verir. Ancak ebedi bir haz ve mutluluk getirmez. Refah seviyesi yüksek toplum işareti değildir. Misal vermek gerekirse hayvanlar için farklı takma (protez) yaparak yaşama tutunmalarına yardımcı olmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve bağışlarla ayakta durmak da iyi toplumsal iş fikirleri arasındadır.

Düşük Sermaye ile Başlamak

Düşük sermaye ile başlanılıp, yüksek miktarlarda para kazanmak için birçok iş olanağı vardır.

Ev Yemekleri Dükkanı Açmak: Ev yemekleri yaparak ve satarak düşük sermaye işe katlanabilir bir gelir elde edilebilmektedir. Güzel, nezih bir dükkân ve kaliteli, lezzetli yemek sunumu muhakkak para kazandıracaktır.

Ayakkabı Satış Dükkanı: Kâr payı (marjı) %200’e varan ve düşük sermayeli işler arasındadır.

Bebek Giyim Mağazası: Kadınlardan sonra en çok rağbet gören tekstlik ürünleri bebekler için hazırlanmakta ve satın alınmaktadır. Çok yüksek sermaye de gerektirmemektedir. Mağazada güzel tasarımlarla cezp edici satış ortamı oluşturulabilir.

Halı Yıkamacı: Oto yıkama dükkânı benzeri iş kollarındandır. Büyüyen sektörlerdendir.

Çiçekçi Dükkânı: Artık pek düşük sermayeli işlerden olmayan ama küçük işletme olarak başlanıp, kısa sürede büyütülebilen işlerdendir.

Birçok iş kolu içerisinde düşük sermayeli işler için bayilikler de bulunmaktadır. Bayilik alarak da düşük sermaye ile iş kurulabilir. Yahut orta boyutlu bir büfe de düşük sermayeli açılabilecek işler arasındadır. Bazı girişimciler hurdacı dükkânı açmanın dahi düşük sermayeli ve ilerleyen dönemlerde ciddi kârlar kazandırdığını ifade etmektedir.

En çok tüketilen ürünlerden olan tavuklar da fırsatlar arasındadır. Tavuk çiftliği açmak da düşük sermaye yeterli olan işlerdendir.

NOT: Düşük sermaye ile iş fikri belirlendikten sonra KOSGEB’e başvuru yapılarak ilave maddi destek de alınabilmekte ve işler daha da büyütülebilmektedir.

Düşük sermaye ile açılacak ve kısa sürede fazlasıyla gelir elde edilebilecek daha birçok iş türü ve alanı vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; Pilav Arabacı ve Pilavcılık, Dış Çekim Fotoğrafçısı, Fatura Ödeme Merkezi, E-Ticaret Sitesi, Baskılı Giysi Pazarlamacılığı, İlginç Cihaz Satış ve Tanıtım Merkezi, Kullanılmış Eşya – 2. El Eşya Mağazası ve Eleman – İşçi Bulma ile İlan Platformu.

Yorum yapın