1100 Puana Kadar Kredi Veren Bankalar

Banka durumlarından 1100 puana kredi veren bankalar ile kredi almak ve acil ihtiyaçlarınızı karşılamanız için başvuruda bulunacağınızın bazı bankalar bulunuyor. Türkiye’de faaliyet gösteren birden çok banka, kredi notları düşük olan kişilere kredi vermiyor. Kredi notundan sonra gelir belgesinin önemli bir kriter olduğu kredi başvurularında, kredi ödemelerini rahatlıkla yapabileceğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Bazı durumlarda bankalar, gelir belgenizi de yetersiz bulabilmektedir. Bunun sebebi kredi notunuzun düşük olmasıyla banka tarafından güvenilmez kabul edilmenizdir. Kredi notunuz düşükken kredi alabilmeniz için; Ek teminat göstermeniz, Kefil göstermeniz, Ek gelir belgesi sunmanız gerekmektedir. Kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim? Sorusunun yanıtı bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bazı bankaların kendi yapısına göre kredi notu orta riskli olsa dahi kredi vermiyor. Bazı bankalar da kredi notu konusunda daha çok alternatife sahip teklifler sunabilmektedir. Kredi Puanı Nedir, Puan Tablosu Risk Grupları Hangileridir?

Kredi Puan Hesaplama

Kredi puanınız bankalardan alınan olduğunuz bireysel özellikli tüm kredi ürünlerini kapsamış olan bir puanları vardır. Bankalarla olan çalışmalarınız, ödeme düzeniniz gibi kriterlere göre özel bir algoritma ile hesaplanmaktadır. Kredi puanı sürekli güncellenen ve hareketli bir yapıya sahiptir. Kredi puan durumunu oluşturan hesaplama kriterleri şu şekilde oluşur, bankalardan kullanılan kredili ürünleri geri ödeme alışkanlıklarınız %35’lik orana sahip olmaktadır. Bankalarda bulunan mevcut hesaplarınız ve borç durumunuz %35’lik kısmı oluşturmaktadır. Yeni aldığınız kredi ya da kredi kartı %11’lik kısmı oluşturmaktadır. Kredi kullanım yoğunluğu ve çalıştığınız banka sayısı %10’luk kısmı oluşturmaktadır. Diğer unsurlar ise kalan %9’luk oranı etkilemektedir. Kredi puan tabloları kredi puanlarınıza göre farklı risk gruplarına dahil olduğunuzu gösterir. Kredi puan tablosu ve risk grupları şu şekildedir;

  • 0-699 arası puan durumu risk grubu ‘En Riskli’ olarak adlandırılır.
  • 700- 1099 arası puan durumu risk grubu ‘Orta Riskli’ olarak adlandırılır.
  • 1100-1499 arası puan durumu risk grubu ‘Az Riskli’ olarak adlandırılır.
  • 1500-1699 arası puan durumu risk gurubu ‘İyi’ olarak adlandırılır.
  • 1700-1900 arası puan durumu risk grubu ‘Çok İyi’ olarak adlandırılır.

Az risk grubun da yer alan kredi notuna kredi verilen bankalar  ve de az risk durumun da kredi notuna kredi veren bankalar için çok fazla seçenek bulunmuyor ve bununla birlikte ek teminat, gelir belgeleri ya da kefil göstermek gibi seçenekler ile şansınızı yükseltmiş olursunuz. Azlı riskli kredi notuna sahip kişilere kredi veren bankalar şu şekildedir;

Aktifbank: Az risk durumun da kredi notuna sahip iseniz en uygun krediyi alabildiğiniz banka seçeneği Aktifbank olmalıdır. N Kolay ihtiyaç kredisi başvurunuzu kolaylıkla yapabilir ve kredini notunuzu dert etmeden ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. En fazla 36 aya kadar vade seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Şubeye gitmenize gerek kalmadan tüm işlemlerinizi online olarak tamamlamanız mümkündür. %2,29’dan başlayan faiz oranları ile ihtiyaç kredinizi kullanabilirsiniz.

Fibabanka: 30 bin TL’ye kadar ihtiyaçlarınız için Fibabanka başvuruda bulunabilirsiniz. %2,49 faiz oranından başlayan faiz oran durumları ile kredi notunuz düşük olsa bile kredi çekebiliyorsunuz. Başvuru için Fibabanka şubelerine gidebilir ya da www.fibabanka.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Odeabank: Yeni oluşan bankalardan biri olan, kredi verme durumun da alternatif olan bankalardan birisi de odeabank. 36 ay kadar olan vade seçenekleri ile ve de %3,45’den başlayan faiz oranları ile kredi başvurusunda bulunursunuz. Başvuru için Odeabank şubelerine gidebilir, 444 8 444 çağrı merkezini arayabilir ya da www.odeabank.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Teminat gösterip en kolaylık ile kredi alabileceğiniz bankalar kredi notunuz 1000 ise, teminat gösterip bazı bankalar çok daha kolay kredi vermektedir. Teminat ile kolayca kredi alabileceğiniz bankalar;

Garanti Bankası: Teminat gösterip Garanti Bankası ihtiyaç kredisini hızlı bir şekilde başvurarak alabilirsiniz. 100 bin TL’ye kadar varan ihtiyaçlarınız için 48 ay süreye kadar varan vade seçenekleri ile kredi başvurunuzu yaparsınız. Nüfus cüzdanı ve gelir belgenizle başvurunuzu yapabilirsiniz. Teminat olarak sahip olduğunuz gayrimenkul ya da araç gibi malları gösterebilirsiniz.

QNB Finansbank: Teminat gösterip 50 bin TL’ye kadar kredi kullanırsınız. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurunuzu gelir belgeniz ile yapabilirsiniz. Kredi notunuzun düşük olduğu durumlarda teminat göstererek, uygun faiz oranlarından faydalanabilirsiniz.

Akbank: Akbank ihtiyaç kredisi başvurunuzda teminat olarak konut ya da işyeri ipoteği alınmaktadır. Bunun yanı sıra gelirinizi belgeleyebiliyor olmanız gerekmektedir. Kredi notunuz düşük ise bu yolla kolayca kredi alabilirsiniz. Bu krediden faydalanabilmeniz için kredi taksit tutarınızın, hale halkının gelir toplamının %50’sini geçmemelidir. Kredi notunuz düşük ise ipotek yolu ile Akbank’tan kredi çekebilirsiniz.

Yorum yapın